Hyvän teen valmistusohjeet

Vihreä tee:                         veden lämpötila 70–80 °C, hauduta 1–3 minuuttia.

Valkoinen tee:                   veden lämpötila 70–90 °C, hauduta 2–5 minuuttia.

Musta tee sekä muut teet ja haudukkeet:

veden lämpötila 90–100 °C, hauduta 2–4 minuuttia.

Annostus per 2 desilitraa:

1 teepussi, tai irtoteetä noin 2 grammaa = 2 teelusikallista. Teelajit ovat koostumukseltaan erilaisia, osa suuri lehtisempiä  ja osa pienempi lehtisiä, mutta annostus ei onneksi ole millintarkkaa puuhaa, ja kokemus kasvaa joka haudutuskerralla. 

70–80-asteista vettä saat helpoiten, kun lasket haudutusastiaan neljäsosan kylmää vettä ja loput kiehuvan kuumaa vettä

Kaada vedet tee lehtien päälle, jotta ne uppoavat helpommin. Veden lämpötilalla on merkitystä erityisesti haudutettaessa vihreää teetä, jolla on ylikitkerän teen maine, koska sitä haudutetaan usein liian kuumassa ja liian pitkään. 

Hauduttaessasi teetä älä liikuttele lehtiä tai purista niistä lopuksi nesteitä pois

Näin vältät tarpeettoman kitkerän maun.              

Voit käyttää samat teelehdet useaan haudutukseen

Uusiin haudutuksiin voit lisätä haudutusaikaa tai veden lämpötilaa, jotta maku säilyy sopivan vahvana. Kertaalleen haudutetut lehdet on hyvä käyttää loppuun vuorokauden sisällä.

Nautinnollisia teehetkiä!